Caroline Wozniacki og Gus Hansen er blevet genstand for en del spekulationer i en romance i udenlandske medier, de seneste dage. Men det symposium der er de to danske sportskendisser imellem, hviler nok snarere på de mange ligheder, der er mellem poker og tennis.
Læs også: Er Gus og Carolne kærester
Umiddelbart er der ikke meget, der indikerer den store lighed mellem poker og tennis. Mens tennis, sat på spidsen, handler mest om fysiske færdigheder, så er pokersporten langt mere baseret på mentale evner, mens det fysiske aspekt er sekundært.
Og når 'stængerne' bliver for langsomme, så har vi da også set flere tennis-spillere sprinte ind på pokerscenen. De mest prominent eksempler er Boris Becker og Yevgeny Kafelnikov.
Boris Becker om lighederne mellem poker og tennis:
Men vidste du, at både Patrik Antonius og David Benyamine begge var håbefulde tennistalenter, som lige så godt kunne have optrådt på Wimbledons grønne græs, fremfor pokerbordenes stoffilt af samme kulør. David Benyamine var regnet som et af Frankrigs allerstørste tennistalenter nogensinde. Men en alvorlig skulderskade slukkede franskmandens drømme om Grand Slams og tunge tennispokaler. Gus Hansen var i tidernes morgen, et af landets største tennistalenter, så for ham er vejen til poker-eliten også gået via en fysisk sport.
Og ligesom den fysiske faktor fylder stort i Carolines spil, så er Gus også en særdeles trimmet herre. Både styrketræning, squash, fodbold og tennis er en fast bestanddel af 'The Great Danes' fysiske program. Og for både Caroline og Gus' vedkommende gælder det, at øget fysisk udholdenhed også gavner begges mentale indsats.
Både tennis og poker er ligeledes sportsgrene, hvor det individuelle er i højsædet. Du har kun dig selv at leve op til, og for at nå toppen kræves der både en massiv portion selvtillid og bevidsthed om eget værd. Og et ganske stort ego, hvor du selv er i konstant centrum for egne mål, bestemt heller ingen hindring. Også her matcher Gus og Caroline glimrende hinanden.
Prize-pools og pengefaktoren er også en lighed. At være money-scared er der ikke plads til for hverken Caroline eller Gus når det virkelig gælder. Begge sportsgrene har også samme struktur for de store og vigtige live-turneringer. De lange turnering-session gør sig gældende i både poker og tennis, hvor der er indledende runder, mellemspil og endelig finalespillet. Her er der heller ikke den store forskel.
Og mens man i poker opererer med 'angle-shooting', så er der i tennis indført 'hawkeye', så spillerne kan udfordre tvivlsomme kendelser – et instrument, der også kan bruges til en mental pause og forsøg på, at psyke sin modstander. Spillere som Mike 'The Mouth' Matusow og Daniel Negreanu er kendt for deres 'snakken fanden et øre af', når de forsøger at skabe sig tells og et mentalt forspring. I tennis er 'forsinkede støn' seneste strategi i den disciplin.
Det analytiske aspekt indikerer også flere ligheder end forskelligheder. Evnen til, at læse modstanderen, justere sit spil, temposkift og frem for alt, at møde op med mest mulig viden om modstanderens svage og stærke sider er noget, både Caroline og Gus begge bruger i deres spil.
Så er der også kendis-faktoren. Tennis er en af de mest eksponerede sportsgrene i verdenen og pokeren har også dagligt mange millioner menneskers opmærksomhed rettet på sig. Både Caroline og Gus er verdensberømte og lever dagligt med de goder og konsekvenser det har. Og mens Gus Hansen er kåret som en af verdens mest sexede mænd og oveni er ungkarl, så er der rigtigt mange drenge og mænd, som drømmer om en matchbold i selskab med Caroline.
Så der er altså masser af ligheder mellem tennis og poker, hvilket giver et naturligt udgangspunkt for det nære venskab mellem to af landets mest profilerede sportsstjerner!