De danske pokerklubber har i årevis været vant til den ene dårlige nyhed efter den anden. Men hold nu på hat og briller. Her er en GOD nyhed:
'Loven om offentligt hasardspil i turneringsform' er nu klar og skal førstebehandles i folketinget i morgen. Lovforslaget er støttet af regeringen og Dansk Folkeparti, og det vil derfor være en mindre sensation, hvis forslaget IKKE skulle gå igennem.
Hovedpunkterne i 'Loven om offentligt hasardspil i turneringsform':
Deltagerne i pokerturneringerne (eller offentlige hasardspilsturnering, som det hedder i lovforslaget) skal være minimum 18 år.
Minimum ti deltagere er påkrævet for at gennemføre en pokerturnering.
Indskuddet må maksimalt være 300 kroner, og maksimalt 25 procent af puljen må gå til administration.
Det kræver bevilling at drive en pokerklub. Sådan en er i udgangspunktet gratis, men man skal leve op til en række krav.
Den samlede turneringspulje må ikke overstige 15.000 kroner, og bevillingsindehaveren må ikke tage vederlag (rake). Førstepladsen må maksimalt være 50 procent af puljen.
Pokerklubben må maksimalt afholde fem turneringer om ugen.
Rebuy-turneringer bliver ikke tilladt.
I særlige tilfælde kan der gives tilladelse til, at der må afholdes større turneringer. Maksimalt to pr. år.
Alle indskud til turneringer skal overføres elektronisk mellem konti i penge- eller kreditinstitutter. Dog vil tilsynsmyndigheden kunne tillade andre måder, "som gør det lettere for arrangører og deltagere at afvikle spillet."
Der må kun spilles om betalingen fra de deltagende spillere. Lovforslaget giver således ikke tilladelse til, at der må spilles om præmier indbetalt af sponsorer.
Gevinster fra offentlige pokerturneringer bliver regnet og beskattet som B-indkomst. Den enkelte skal selv opgive dem. Dog er der i udgangspunktet tale om bruttogevinster, det vil sige, at man ikke kan trække tab fra. I lovforslaget nævnes dog, at den liberalisering af det danske spilmarked, som er på vej, formentlig også vil række ind over denne lov.