I næste nummer af ACE kan du læse et længere interview med Sociolog Ole Bjerg, som har et par særdeles interessante betragtninger omkring poker, og spillets plads i samfundet.
Her bringer vi et lille uddrag omhandlende Dommen, hvor poker blev stemplet som hasardspil - og den seneste udbygning af denne konklusion: Dommen, hvor en mand blev dømt for at erhverve sig ved hasard spil.
"Disse her to domme… Ja, jeg er ikke jurist, men de er modsætningsfyldte. I den første dom, der siger man: "Ja poker er hasard." En af definitionerne på hasard er, at det hviler på tilfældighed. Men så kommer denne her anden dom, hvor en pokerspiller bliver nakket, fordi han har bedrevet erhverv ved hasard. Nu er det så pludseligt et erhverv. Det er et meget godt symptom på, at man bare – heller ikke blandt dommerne - ikke kan finde den rigtige kasse til poker. Og det er bare ét symptom. Det, som jeg synes, der er sket i de her retssager er, at dommerne har blandet en masse forskellige problematikker sammen i en stor pærevælling. Og problemet er, at de ikke kan blandes sammen, men de er blevet det alligevel. Den ene, er den juridiske problematik, om hvorvidt pokeren skal være omfattet af den samme lovgivning, som andre hasardspil. Den anden er, om hvorvidt, man kan blive ludoman af at spille poker. Den tredje, er den filosofiske problemstilling, der handler om, hvorvidt poker er et færdighedsspil, eller et tilfældighedsspil. Det hele har dommerne med deres uigennemtænkte domme, nu smasket sammen i en sådan grad, at man hverken kan finde hoved eller hale på det længere. Det kan de tydeligvis heller ikke selv. I Frederik Hostrups dom siger de, at poker er omfattet af hasardspils-lovgivningen i det juridiske system, fordi det er et spil med tilfældigheder. Men, nu siger de samtidig, at der også er noget færdighed i det alligevel."
Ole Bjerg trækker selv et Groucho Marx-citat frem som sammenligning.
"Poker svarer til et Groucho Marx-citat, hvor han bliver spurgt, om han vil have kaffe, eller the og svarer "Ja, tak." På samme måde er det, når man spørger til, om poker er et tilfældighedsspil eller dygtighedsspil. Svaret er "Ja." For poker er et spil, der handler om at håndtere forholdet mellem chancer og færdigheder," siger han.
Sociolog: Højesteretsdommene er paradoksale
Acemag.dk