Odds på Dronningens Nytårstale

Dronningen har tidligere brugt uventede ord og vendinger som f.eks. Cyberspace og 'dumsmarte bemærkninger' i sin Nytårstale - men hvad siger Dronningen i dette års nytårstale? NordicBet har sat odds på ordvalget og har både 'selfie', 'chilismagning' og 'Allan Simonsen' med på listen.

Hvis det bliver som det plejer, vil dronningen runde 2013 af med en tale om det danske fællesskab, sammenhængskraften i samfundet og andre kendte temaer. Men hvad med tidens aktuelle emner og hotte
personligheder? Vil Hendes Majestæt f.eks. komme ind på den stærkt omtalte digter Yahya Hassan eller internetfænomenet chilismagning? Og hvad med den følelsesladede EU-debat om lakridspiber?

Hvis du vil sætte årets ubrugte sparepenge på højkant i forsøget på at gætte, hvilke ord dronningen tager med i sin nytårstale, har NordicBet igen i år sat odds på de mest sandsynlige - og usandsynlige - kandidater. F.eks. er årets ord 'undskyld' helt nede i odds 1.50, mens smartphone-generationens nye udtryk 'selfie' ligger i odds 5.00.

Ordet 'selfie' ­kunne godt blive brugt som en løftet pegefinger (til f.eks. Statsministeren) og et sprogligt billede på, at vi bør sætte Danmark og ikke os selv først. Men når man tænker tilbage på, hvad der har optaget danskerne mest i 2013, kommer man ikke uden om fodboldspilleren og danseren Allan Simonsen og chilismagning, som gik hen og blev en folkesport. Disse emner vil dog falde knap så naturligt ind i en nytårstale, vurderer NordicBets oddssætter Frederik Søvang.